Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

MAGYAR HUNGARIKUM BORFÉLÉK

68-magyar-motivumom-magyar-magyar.jpg

MAGYAR HUNGARIKUM BORFÉLESÉGEK

LEGFINOMABB MAGYAR BOROK

01-01-tokaji-aszu.jpg

 Tokaji aszú

Magyar hungarikum: Tokaji aszú hat puttonyos. Kiváló minőségét, izét, zamatát a nagy cukortartalom, kimagasló savtartalomnak köszönheti

 

02-02-tokaji-furmint.jpg 

 Tokaji Furmint

Magyar hungarikum: Félédes, tisztaragyogású fehérbor, illata gyömölcsös, könnyed savakat tartalmaz

 

03-03-tokaji-szamorodni.jpg

 Tokaji szamorodni

Magyar hungarikum: Világos aranyszínű, karakteres szárazbor

  

04-04-egri-tokai-harslevelu.jpg

Tokaji Hárslevelű

Magyar Hungarikum: Aranysárga, magas alkoholtartalom, testes, kellemesen savas ízű bor

 

05-05-egri-bikaver.jpg

Egri bikavér

Magyar hungarikum: Az egri Bikavér minőségi száraz vörösbor. Markánsan karakteres, zamata fűszeres. Húsok, legfőképpen sült húsokhoz ajánlott

 

07-07-badacsonyi-keknyelu.jpg

Badacsonyi Kéknyelű

Magyar hungarikun: A badacsonyi Kéknyelű ősi magyar, nemes bor. Finoman savas illata, palacba zárva, még jobban nemesedik. Minden alkalomra ajánlott.

 

 06-06-szurkebarat.jpg

Szürkebarát

Magyar hungarikum: Szölleje eredetileg Franciaországból származik, a badacsonyi borvidéken honosították, magyarossá nemesítették. Édes, testes, illata füszeres, zamata speciális.

 

 

10-10-mori-ezerjo.jpg

  Móri Ezerjó

Magyar hungarikum: Magas alkoholtartalmú, savanyú és testes bor. Tüzes, íze markáns, férfias. Fűszeres húsokhoz ajánlott.

 

 

08-08-debroi-harslevelu.jpg

 Debrői Hárslevelű

Magyar hungarikum: A Debrői Hárslevelű illatos, testes, félédes minőségi bor 

 

 

09-09-egri-leanyka.jpg

 Egri Leányka 

Magyar hungarikum, Erdélyből származik. Egyéni zamatú, félédes fehér bor.

 

 

11-11-frittmann-kadarka.jpg

(Frittmann) Kadarka

Magyar hungarikum: Frittmann Kadarka: Magyar, de eredetileg balkáni származású. Gyűmölcsös illatú és ízű, fűszeres zamatú bor. 

 

 

12-12-balatonboglari-muskotaly-zoldessarga-edes.jpg

Balatonboglári Muskotály

Magyar hungarikum: Magyar származású Balatonboglári muskotály, üde, csillogó zöldes sárgaszínű. Egyéni illatú, kiváló zamatú bor. 

 

 

13-13-kemendy-cabarnet.jpg

Kemendy Cabernet

 

14-14-tokai-furmit-es-borbely-jegbor.jpg

 JÉGBOR: Tokai Fumit és Olasz Rizlink

 

 Magyar Hungarikum: Egyedi ízvilágú, kellemes, csak hidegen fogyasztható testes bor 

 

A tokaji aszúknál, mit jelent, hogy 2-3-4-5-6 puttonyos?

Először is a bor minőségének mértékegységét. Például 136 liter alapborhoz hány puttony szemezett aszuszölöt adnak.

Az aszú 1650 évéből származik. Sepsi Laczko Máté tokaji lelkész készített elsőnek aszúbort.

A jégbór 

A jégbor egy borkülönlegesség, készítési ötlete Kanadából származik. Minusz 8 fokon szüretelik, feldolgozása három évig tart, és csak akkor töltik üvegbe. 

 68-magyar-motivumom-magyar-magyar.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.